Hier vind je een lijst van veelgestelde vragen. Toch nog een andere vraag? Neem dan gerust contact op en we geven je zo snel mogelijk een antwoord.

Hoe zit het met verzendkosten?

De verzendkosten bedragen 4 euro. Ook als je meerdere producten bestelt. We rekenen geen dubbele verzendkosten aan. 

Welke bestanden zijn toegestaan?

Je kan jpeg-, tiff- of eps-files uploaden. De kwaliteit van je ontwerp, het contrast en vooral de dikte van de lijnen zijn bepalend voor het resultaat. Liefst ontvangen wij een lijntekening (denk bijvoorbeeld aan een tekening van je kind met stift), vector, logo, of jouw naam/adresgegevens. Voor een adresstempel raden we aan om het middelste of grootste formaat te hanteren. Bekijk de voorbeelden van onze gastontwerpers of check onze inspiratiepagina. Daar krijg je een goed idee van wat haalbaar is.

Hoe bestellen?

Als je een eigen ontwerp of een naamstempel wil, stuur je het ontwerp of de naam/adres/tekst van je keuze door met ons upload form. Daarna kom je automatisch terug terecht op de productpagina. Daar selecteer je een van onze formaten en klik je op bestellen. Klaar!   

Kan ik een eigen formaat doorsturen?

Je kiest uit onze 3 vaste formaten: 2,6 x 4 cm, 4,6 x 7 cm of 10 x 10 cm. Wij zetten je ontwerp netjes op het formaat van je keuze.

Kan ik meer dan één stempel tegelijk bestellen?

Geen probleem. Je kan het aantal stempels aanpassen en bijwerken in de check-out. Wil je graag verschillende eigen ontwerpen of namen, dan stuur je alles apart door via onze upload forms. 

Wanneer ontvang ik mijn stempel?

Voorlopig sturen we geen e-mail wanneer je stempel verzonden is. Reken op een levertermijn van minimum vijf tot maximum tien dagen voor de stempel in jouw brievenbus ligt.

Hoe zal mijn stempel er uit zien?

Je stempelafdruk is nooit een afgelikte één-op-één weergave van het ontwerp dat je doorstuurde. Geen twee afdrukken zullen er exact hetzelfde uitzien. Het grafische karakter bepaalt ook mee de charme van een stempelafdruk. We bekijken elk ontwerp in detail. Is je ontwerp te complex, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.

Hoe ga ik te werk tijdens het stempelen?

Leg een effen, harde ondergrond onder het te bedrukken papier. Inkt jouw stempel gelijkmatig in door te tamponeren (zeker niet wrijven). Leg je stempel op tafel met het rubber naar boven en tamponeer met het inktkussen het rubber in. Tijdens het maken van de afdruk oefen je gelijkmatige druk uit op het handvat. Let er op dat je de stempel in één vlotte beweging omhoogt tilt. 

Wat kan ik zoal bestempelen?

Je kan stempelen op papier, karton, hout en textiel met onze inktkussens. Bedruk je textiel, fixeer de inkt dan altijd met een strijkijzer (leg altijd een stukje bakpapier of een zakdoek op de afdruk). De warmte zorgt ervoor dat de inkt beter hecht. Omdat textiel meer inkt opzuigt, kan het resultaat minder zwart uitvallen dan op papier. Na het bestempelen stop je het textiel zelfs best even in een emmer water met azijn. Dat zorgt er voor dat de inkt beter fixeert. 

Hoe groot is het intkussen?

Het inktkussen is zo'n 5 x 8 cm. Voldoende groot om onze drie formaten stempels mee in te inkten. Je gaat dus telkens omgekeerd te werk: in plaats van de stempel in het inktkussen te drukken, inkt je de stempel in door het inktkussen op je stempel te drukken. Zo zorg je ervoor dat het hele oppervlak mooi ingeïnkt is.

Krijg ik een bevestiging van mijn bestelling?

Ja. Zodra we je bestelling en betaling ontvangen hebben, krijg je automatisch een bevestigingsmail.

Kan ik een bestelling plaatsen vanuit het buitenland?

Natuurlijk! Stuur ons vooraf even een bericht en we berekenen de meest voordelige verzendmethode voor jou.

Zakelijk bestellen? 

Geen probleem. We hanteren 21 % btw. Als je een factuur wil, stuur dan gewoon even je gegevens door met het contactformulier. Je ontvangt je factuur via e-mail.

Mag ik om het even welk ontwerp doorsturen?

Het niet onze bedoeling om het creatieve werk van andere ontwerpers na te maken. Je bent zelf auteur van het ontwerp dat je doorstuurt.

Kan ik producten terugsturen?

Bij twijfel over je ontwerp nemen we zelf contact met je op. Is je ontwerp technisch niet haalbaar, dan annuleren we je bestelling en krijg je je geld terug. 


Stampilon atelier:

Bomastraat 35, 9000 Gent 

Btw nummer: BE 0897 299 884